sâm. dec. 21st, 2024

eleviAsociatia Shakespeare School pentru Educatie a premiat astazi castigatorii celei de-a 8-a editii Shakespeare School Essay Competition.

Cu emotii, aplauze si sustinerea publicului, cei 30 de finalisti ai concursului national de eseuri in limba engleza au urcat pe scena pentru a-si primi premiile.

Borcea Rares Ioan, elev al Colegiului National „Constantin Carabella”, din Targoviste, a fost desemnat castigator al Premiului III la categoria 15 – 20 ani.

De asemenea, unul dintre Premiile speciale ale categoriei 11 – 14 ani i-a revenit Ioanei Diana Blidaru – Zidaru, eleva a Scolii Gimnaziale „Malu cu Flori”, Dambovita.

 

30 de copii din Generaţia Z premiaţi cu peste 5.000 de euro

pentru sfaturile oferite adulţilor

Să facem ceea ce ne place, pentru că aşai vom găsi calea spre succes. Să fim flexibili, să învăţăm să ne adaptăm mai uşor, să trăim fiecare moment ca pe o experienţă în sine, să acceptăm diversitatea între oameni, între opinii, să ne bucurăm ca nişte copii şi să fim oneşti ca nişte copii.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile exprimate cursiv, creativ şi original, în limba engleză, de către finaliştii ediţiei a 8-a Shakespeare School Essay Competition, care a avut ca temă “ce pot învăţa adulţii de la copiii de azi”.

Concursul naţional de eseuri în limba engleză a făcut şi anul acesta înconjurul ţării. Au intrat în competiţie peste 3.700 de tineri, cu vârsta între 14 şi 20 de ani, din toate judeţele ţării, reprezentanţi ai Generaţiei Z. Au crescut în era digitală, ştiu foarte multe lucruri, au acces la extrem de multe informaţii, sunt isteţi şi foarte analitici. Învaţă, gândesc şi percep lucrurile diferit şi vor să îşi facă vocea auzită.

Juriul a selectat şi premiat cele mai bune 30 de eseuri finaliste, câte 15 la fiecare categorie de vârstă (11 – 14 ani, respectiv 15 – 20 de ani), semnate de tineri dornici să îşi exprime liber ideile, care au demonstrat că au talent la scris dar şi un nivel excelent al limbii engleze.

Toţi finaliştii au urcat, astăzi, cu emoţie pe scena sălii Arcub Gabroveni din Bucureşti, pentru a-şi primi binemeritatele diplome şi premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de vară de limba engleză la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internaționale, e-readere, rucsacuri, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

știgătorii premiilor I Eugen Marian Piron, elev al Şcolii Gimnaziale “George Emil Palade” din Buzău, la categoria 11 14 ani, și Bogdan-Adrian Bujoran, de la Colegiul Naţional “Decebal”, Deva, la categoria 15 20 ani, vor avea oportunitatea unei experienţe extraordinare într-un campus din Marea Britanie şi de a studia limba engleză “la ea acasă”, în cadrul unor tabere internaţionale de două săptămâni, în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Ne bucurăm că am avut ocazia să descoperim şi în acest an, în cadrul concursului nostru, devenit deja tradiţie în peisajul educaţional românesc, o nouă generaţie de copii inteligenţi, informaţi şi ambiţioşi, pasionaţi de limba engleză. Au participat la această competiţie cu mult entuziasm şi cu dorinţa de a-şi face auzite ideile. Avem foarte multe de învăţat de la copiii şi tinerii Generaţiei Z.” spune Adriana Alionte, Vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Lista completă a câștigătorilor și eseurile (sau copy-paste în browser: http://goo.gl/0ur2Pv) care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School.

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată doamnei Monica Iuliana Onica, profesor de limba engleză la Colegiul Național “Spiru Haret” Tecuci, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la cea de-a 8-a ediție Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 20 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andy Szekely speaker, trainer, autor şi antreprenor, un adevărat model de succes pornit şi cultivat din pasiune.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu posibilități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii tabere internaţională de engleză în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competitioneste unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfectioneze cunoștintele de limba engleză. Motto-ul asociației este “Limba engleză deschide oportunități”, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Concursul oferă șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Parteneri educaționali și sponsori: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Federatia VOLUM, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Ubisoft, Cărturești, British Council, Fischer International, Arcub, Simaco Advertising, Koh-I-Noor Hardtmuth România, AppleDent, Rohrer Group, Mirunette International Education.