mie. oct. 23rd, 2024

ELEVI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI,

OLIMPICI NAȚIONALI LA RELIGIE ORTODOXĂ

Olimpiada Națională de Religie pentru cultul ortodox s-a desfășurat în perioada 8-12 mai 2024, pentru clasele V-VIII, la Focșani, și pentru clasele IX-XII, la Piatra Neamț.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la etapa națională a olimpiadei au participat și elevii dâmbovițeni situați pe primele locuri, la fiecare clasă, la etapa județeană, care s-a desfășurat la Târgoviște în data de 13 aprilie 2024.

Premiul al II-lea, în cadrul competiției naționale, a fost obținut de eleva Rada Andreea Maria Alexandra (clasa a VIII-a), de la Școala Gimnazială Tătărani, având ca profesor de religie pe dna Chivulescu Maria.

Premiul al III-lea a fost obținut de eleva Sandu Teodora Sofia (clasa a VI-a), de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, având ca profesor de religie pe dna Damian Ileana.

Au fost acordate elevilor dâmbovițeni și 3 premii speciale, după cum urmează: Brebeanu Maria Teodora (clasa a VII-a), Însurățelu Ștefania Andreea (clasa a IX-a) și Postelnicu Ana (clasa a XI-a), de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, având ca profesori de religie pe dna Ștefan Floricica, Pr. prof. Predica Iulian și Pr. prof. dr. Hrestic Bogdan Petru.

Toți participanții la olimpiadă au primit din partea Ierarhului daruri pentru deplasare, iar pentru rezultatele obținute vor beneficia de o tabără de vară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei de la Mănăstirea Peștera Ialomiței, și vor fi premiați, alături de profesorii lor îndrumători, în cadrul evenimentelor dedicate Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, din zilele de 10 și 11 august, sărbătoarea centrală a Eparhiei noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI