vin. oct. 18th, 2024

Președinta USR, Elena Lasconi, a avut astăzi o întâlnire cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul căreia a reconfirmat susținerea celor 20 de propuneri ale lui Nicușor Dan pentru București. Cei doi au discutat și pe tema pachetului de legi al USR în care se regăsesc o mare parte din propunerile lui Nicușor Dan.„Îi mulțumesc lui Nicușor Dan pentru că se luptă, în continuare, pentru bucureșteni!

Noi suntem pentru funcționarea statului de drept, pentru triumful legii. Am discutat astăzi toate cele 20 de puncte și suntem de acord cu toate, le-am semnat. La unele, avem deja proiecte de legi pe care le depunem azi în Parlament.

Sunt de acord cu toate cele 20 de puncte și nu doar pentru că vorbim despre alegeri și despre campania electorală, ci și pentru că, vă spun asta în calitate de primar, știu ce înseamnă să nu ai pârghiile necesare să poți să faci treabă bună în orașul pe care îl iubești”, a declarat Elena Lasconi, președinta USR.

Președinta USR a garantat că partidul va susține cele 20 de puncte ale lui Nicușor Dan indiferent de ce candidat va alege acesta să susțină în campania prezidențială, pentru că aceste propuneri sunt în beneficiul bucureștenilor.

La întâlnirea de astăzi au participat și parlamentarii USR Diana Buzoianu și Cristi Seidler, primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu, și Nicorel Nicorescu, consilier general în Consiliul General al Primăriei Municipiului București.

USR a depus astăzi patru inițiative legislative – primele dintr-un pachet mai amplu – prin care vrem să îndreptăm aberațiile strecurate în legi de PSD și PNL în ultimii 30 de ani, aberații care au permis nu doar abuzurile de la reabilitarea planșeului Pieței Unirii, ci și haosul urbanistic din Capitală și masacrarea spațiilor verzi ale orașelor.