mar. oct. 29th, 2024

muscsCinci persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din Dâmbovița au depistat patru persoane în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în cazul unei tinere de 21 de ani, autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un tânăr de 22 de ani, care cunoştea faptul că cea în cauză nu posedă permis de conducere.

De asemenea, alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși la volanele unor autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, unul dintre ei nu poseda permis de conducere.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.