20 aprilie 2024
“Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca”

“Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca”

cojascaSe încheie proiectul “Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca”, vineri, 18 decembrie.

Proiectul este implementat de către Asociația Edusfera în colaborare cu Școala Gimnazială Cojasca și Primăria Cojasca și a avut o durată de 8 luni, fiind finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG România. Valoarea totală a proiectului este de 37.221 EUR din care asistența financiară este în valoare de 33.445 EUR.

Proiectul “Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca” a reușit să contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunei, la îmbunătățirea relațiilor interetnice precum și la dezvoltarea oportunităților educaționale pentru copiii și tinerii romi și neromi din localitate.

În cadrul proiectului au fost organizate ateliere educaționale în domeniile IT și limba engleză pentru 50 de copii între 8 și 14 ani aflați în risc de părăsire timpurie a școlii din cauza rezultatelor școlare scăzute și a situației materiale dificile a familiilor din care provin. În timpul evenimentului de încheiere a proiectului vor exista momente de demonstrație a cunoștințelor dobândite pe parcursul celor 6 luni la cursurile de IT și limba engleză, două domenii ce sunt recunoscute ca fiind foarte importante în construirea abilităților ce vor fi utile pe piața muncii și în viitor, alături de antreprenoriat. Au fost organizate de asemenea sesiuni de consiliere vocațională pentru 20 de copii romi si neromi între 14 și 16 ani cu scopul integrării pe piața muncii sau a continuării studiilor.

În total, peste 115 persoane au participat în mod direct la activități.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial