25 aprilie 2024
Educaţia, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană din Târgovişte

Educaţia, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană din Târgovişte

Fie că vorbim de mediul formal, informal sau nonformal, educația este cel mai important factor al dezvoltării indivizilor. Dacă educația informală se face nedirijat, iar educația nonformală are în fiecare activitate câte o… lecție, pentru educația formală avem neapărat nevoie de dascăli, cei care pun bazele culturii noastre.

Pentru a le mulțumi acestor oameni deosebiți, în întreaga lume se sărbătorește în data de 5 octombrie Ziua Mondială a Educatorilor, Învățătorilor și Profesorilor. Pentru această ocazie deosebită, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, a invitat tinerii, însoțiți de profesorii care vor să facă ceva diferit măcar de ziua lor, să participe la activități educative nonformale și informale.

În aceste sens, vineri, 5 octombrie, de la ora 9, elevi de vârste diferite au participat la ateliere de lucru nonformale denumite Tu cât de bine te cunoști?. Acestea au rolul de a-i ajuta să observe avantajele educației alternative. A fost vizionat filmul educativ Războinicul tăcut, peliculă plină de învățăminte. S-au realizat și alte activități precum vizite în biblioteca județeană, audiții muzicale și altele.

Cu siguranță fiecare dintre noi a găsit într-un dascăl un model demn de urmat, de aceea e momentul să-i mulțumim, sărbătorind împreună cu noi Ziua Mondială a Educatorilor, Învățătorilor și Profesorilor. Nu uitați că Oricine poate învăța. Oriunde. Tot timpul.

Europe Direct Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial