2 mai 2024
Ecologizare în Peştera Ialomiţei din Bucegi

Ecologizare în Peştera Ialomiţei din Bucegi

ecologizareCOMUNICAT DE PRE

Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” şi Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița – instituții subordonate Consiliului Județean Dâmbovița-, în colaborare cu Alpin Club “Pro-Mont” Bucureşti au desfăşurat, în perioada 22 – 24 aprilie 2016, acțiunea de ecologizare a Peşterii Ialomiței Bucegi şi a traseelor adiacente platoului Padina – Peştera.

Activitatea de ecologizare s-a derulat în două etape. În prima etapă s-a desfăşurat ecologizarea Peşterii Ialomiței, iar în cea de-a doua etapă, s-a procedat la ecologizarea traseului Padina – Valea Horoabelor – Hotel Peştera – Telecabina Peştera.

La această acțiune au participat 40 de persoane care au reuşit să ecologizeze zonele mai sus-menționate adunând aproximativ 200 de saci de deșeuri.

Astfel de inițiative, pe lângă menirea de protejare a naturii, au rolul de a sensibiliza turiştii, care ajung în număr tot mai mare în zona dâmbovițeană a Masivului Bucegi, cu privire la necesitatea ocrotirii mediului și conservării resurselor naturale şi a biodiversităţii.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial