Dum. sept. 8th, 2024

ÎN ZIUA DE 7 IULIE VA FI SFINȚITĂ BISERICA PAROHIEI LAZURI

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși duminică, 7 iulie 2024, slujba de sfințire a bisericii Parohiei Lazuri, cu hramurile “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” și “Sf. Treime”, din Satul Lazuri, Com. Comișani, Jud. Dâmbovița, prilej cu care toți cei prezenți, care vor dori, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu.

Biserica ctitorită între anii 1821-1831, de Scarlat Mihălescu, Mare Clucer Domnesc, a cunoscut, între anii 2022-2024, ample lucrări de reabilitare, amenajare și înfrumusețare. Totodată, lângă biserică a fost construit un lumânărar-clopotniță și un așezământ parohial care include casă parohială, capelă, cancelarie și grupuri sanitare.

Aceste lucrări au fost realizate prin efortul și străduința Preotului paroh Petre Ciprian Șarpe, ajutat de Preotul coslujitor Mihail Andreescu, din fonduri oferite de: Arhiepiscopia Târgoviștei, Consiliul Local al Comunei Comișani, S.C. Nimet S.R.L., familia Preotului Petre Ciprian Șarpe, precum și de alți donatori și enoriași ai parohiei.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment duhovnicesc, începând cu ora 8.00.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI