4 mai 2024
Duminică, 5 noiembrie, va fi târnosită biserica de la Bărbuleţu

Duminică, 5 noiembrie, va fi târnosită biserica de la Bărbuleţu

ÎN ZIUA DE 5 NOIEMBRIE VA FI TÂRNOSITĂ BISERICA PAROHIEI BĂRBULEȚU

Duminică, 5 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, va săvârși slujba de târnosire a bisericii Parohiei Bărbulețu, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”, din satul Bărbulețu, comuna Bărbulețu, județul Dâmbovița.

Biserica a fost ridicată la inițiativa Mitropolitului Nifon, prin strădania preoților: Iulian Voicu, Marian Badea și Mihai Bucurică, între anii 2006-2023, cu o turlă principală deasupra naosului și două turle secundare deasupra pronaosului. Pictura interioară a fost realizată în tehnica frescă, icoanele de pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște, iar catapeteasma, din lemn de stejar, de către Pr. Ionel Dănilă, din județul Vrancea.

Pentru construirea locașului de cult au fost primite fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Dâmbovița, Consiliului Local al Comunei Bărbulețu, din partea unor binevoitori donatori, dar și a credincioșilor parohiei, prin implicarea membrilor Consiliului Parohial.

Invităm credincioșii să participe la acest important eveniment eclezial, începând cu ora 8.00. De asemenea, menționăm că toți cei care vor dori, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial