Dum. sept. 8th, 2024

Descoperă programul Festivalului pe babelfest.ro

DUMINICĂ 16 iunie #Babel#babelFAST

Richard 3. OmulTeatrul Tony Bulandra, Târgoviște

Ora 19:00, Sala Hugo Wolff

Richard 3. Omul este o călătorie inspirată de cel mai captivant personaj al lui William Shakespeare, Richard al III-lea. Printr-o metodă de cercetare bazată pe practică, am încercat să pătrundem în adâncul psihicului său și să explorăm complexitatea personajului construit de Shakespeare, pentru a corela ulterior rezultatele cu adevărul istoric despre Richard al III-lea și să identificăm dilemele morale apărute în urma acestui proces.

The Deaf Man’s House. A capriccio on Goya, Danemarca Odin Teatret

Ora 20:30, Sala Mare a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Ne aflăm în Bordeaux, în casa unui surd, Francisco Goya. Este ultima noapte din viața lui. Iubita sa, care i-a fost alături mai bine de treizeci de ani, energica Leocadia Zorilla, dă frâu liber imaginației și amintirilor. Francisco Goya (1746-1828) este considerat cel mai important pictor și gravor spaniol de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea. De-a lungul prolificei sale cariere, a fost un comentator și cronicar dedicat al epocii sale. A murit în exil, la Bordeaux, în Franța. „Casa surdului este un capriciu teatral despre Goya. Temele din biografia și picturile sale sunt transformate de arta actorului într-un flux al decadenței fizice și vitalității creatoare, al lăcomiei pentru prestigiu, al risipirii averii, egoismului, inventivității, pasiunii și frivolității. Tânăra iubită a lui Goya este cea care își descrie viața alături de marele artist. Imaginile, amintirile și comentariile ei evocă misterul Artei, al cărei crud adevăr pășește batjocoritor peste moarte.” (Eugenio Barba)

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

State Drama Theatre “Sava Ognyanov” Ruse

Ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor

Poate o minciună să fie spre bine? Cât de bine cunoaștem persoana de lângă noi? Oare suntem gata să-l acceptăm pe celălalt așa cum este el, oricât de diferit ar fi de noi? Christopher, în vârstă de cincisprezece ani, duce propria sa anchetă. Intriga creată de nelegiuire îi aruncă rudele și cunoștințele din cartier într-o aventură caleidoscopică. Christopher urmează să se confrunte cu cel mai mare test din viața lui. Dacă piatra de temelie este o minciună, o lume construită pe logică nu poate tolera asta. Încărcătura de emoții și acțiunea dinamică, deschiderea către percepțiile celui care este diferit de noi sunt câteva dintre provocările pe care regizorul Boyan Ivanov le adresează spectatorului.

Korean Theatre Happening

Kyonggi University Seoul

Ora 16:00, Piața Mihai Viteazul

Chunhyangjeon este una dintre cele mai faimoase și iubite opere din literatura clasică coreeană, despre dragostea dintre un bărbat și o femeie. În ciuda barierelor lingvistice, ei împărtășesc aceleași sentimente prin expresii faciale și gesturi, evidențiind culorile și stilurile estetice unice ale Coreei. De asemenea, sperăm ca studenții să simtă libertatea și pasiunea împreună prin mișcările de dans K-pop și musical!