24 aprilie 2024

DSP Dâmbovița – „Alege! Schimbă! Combină!”

             dspCOMUNICAT DE PRESĂ

 Săptămâna Europeană a Mobilităţii 16 – 22 septembrie 2015

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, în parteneriat cu Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Târgovişte,  şi Societatea de Cruce Roşie, filiala Dâmboviţa, celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2015, campania: Săptămâna Europeană a Mobilităţii, având sloganul: „Alege! Schimbă! Combină!”.

Scopul campaniei este:

• Promovarea formelor alternative de transport ecologic și sublinierea faptului că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, contribuind la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi a numărului de persoanelor obeze.

•  Promovarea renunţarii pentru o săptămână sau numai pentru o zi, la maşina personală, evidenţiindu-se asfel, beneficiile imense aduse mediului şi sănătăţii personale.

Obiectivele campaniei:

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase, de climă şi energie, pentru a fi atinse până în anul 2020. Acestea includ:

• reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;

• creşterea cu 20% a eficienţei energetice;

• o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energie regenerabilă;

• conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei, care este încurajată să înţeleagă importanţa rolului mişcării şi al sportului pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează participarea individuală în efortul de a creşte calitatea vieţii.

Acţiunile propuse în cadrul campaniei sunt:

activitate stradală constând în exerciţii fizice, în ritm de dans, în aer liber, în Piaţa Tricolorului în 18.09.2015, între orele 12:00 – 13:00. Activitatea  are rolul de a capta interesul trecătorilor şi a celor prezenţi în piaţa publică la momentul respectiv şi de a-i stimula pe aceştia să ni se alăture;

• concurs de biciclete în şcolile: „Profesor Paul Banică”, „Tudor Vladimirescu”, „Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte, în intervalul 16-22 septembrie 2015.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                                    DIRECTOR EXEC. ADJ. SAN. PUB

      DR.SORIN STOICA                                                             DR. GABRIELA COSTEA

Coordonator programe

Dr. Aquilina Mesina

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial