24 aprilie 2024
Drame petrecute sub ochii pompierilor dâmboviţeni

Drame petrecute sub ochii pompierilor dâmboviţeni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• Echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului Târgovişte a fost solicitat în comuna I.L.Caragiale, unde a fost găsit un element de muniţie (grenadă defensivă tip F1). Elementul de muniţie a fost ridicat, transportat şi depozitat în vederea distrugerii ulterioare într-un poligon specializat;

• Pompierii de la Detaşamentul Titu au intervenit în comuna Costeştii din Vale – sat Tomşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul s-a produs din cauza jocului cu focul a unui copil mai mic de 6 ani.

Au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca.100mp, acoperişul casei pe pe o suprafaţă de cca. 20mp, plante furajere cca.2 tone, cca.0,5mc lemne de foc şi alte materiale combustibile depozutate în anexă. La sosirea pompierilor, acoperişul anexei era prăbuşit, iar din informaţiile primite de la proprietari în anexă nu se afla nici o persoană.

După lichidarea incendiului, pompierii au găsit sub resturile acoperişului prăbuşit al anexei, trupul carbonizat al unui copil de cca.5-6 ani;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 22 de solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, halenă alcoolică, afecţiuni respiratorii, dureri abdominale, lombare şi renale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial