2 mai 2024

Dragomireşti – I-au furat porumbul! Ce ghinion au avut la final!

Porumb-furtFurturile de produse agricole, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au acţionat pe raza localităţii pentru prevenirea şi combaterea furturilor de produse agricole.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat doi bărbați de 17 și 43 de ani, ambii din Dragomirești, în timp ce transportau cu un atelaj hipo 127 de kilograme de porumb a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Din cercetări, a reieșit că cei în cauză au sustras porumbul de pe proprietatea unui bărbat de 66 de ani, din localitate.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prejudiciul creat fiind recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Pentru a preveni astfel de infracţiuni, poliţiştii vin în sprijinul cetăţenilor cu o serie de recomandări:

Asiguraţi pază umană sau apelaţi la câini de pază deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător!

Nu angajaţi lucrători zilieri dacă nu îi cunoaşteţi sau nu vă inspiră încredere!

Nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate întrucât hoţii profită de acest lucru şi acţionează nestingheriţi!

Nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial