19 aprilie 2024

Două turiste au tras o spaimă de moarte de teama unui urs!

www.mariusbuga.ro_images_urs4Două turiste din județul Mehedinți aflate în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost ajutate de jandarmii montani.

În urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane aflate în dificultate.

Turistele, mamă și fiică din municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinți au plecat     într-o drumeţie de la Schitul Ialomicioara spre Cascada 7 Izvoare. La întoarcere, au fost atenționate de către un bărbat că în zona Scropoasa și-a făcut apariția un urs. Acestea au intrat în panică, iar din cauza ploii torențiale nu au mai putut continua deplasarea spre Peștera, fiind nevoite să ceară ajutorul jandarmilor montani.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani le-au transportat pe cele două turiste în condiţii de siguranţă până la Peștera, unde erau cazate, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon  0749.034639/ 0749.058037  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

                                                                                                   

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 


 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial