25 aprilie 2024
Două berze, vedetele orașului Răcari! Imagini LIVE din cuibul păsărilor

Două berze, vedetele orașului Răcari! Imagini LIVE din cuibul păsărilor

Oraşul Răcari se poate lăuda cu două vedete fără prea multe pretenţii. Este vorba despre două berze, al căror cuib este filmat fără întrerupere.

Înaripatele îşi văd liniştite de viaţă, fără să fie deranjate de camera de supraveghere. Totul spre încântarea localnicilor, fascinaţi de povestea oaspeţilor. Mai ales că familia se va mări.

Casa celor două berze se află pe un stâlp de electricitate de pe marginea Drumului Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte, la câţiva paşi de centrul localităţii Răcari.

Imediat ce primăria a montat o cameră de supraveghere deasupra cuibului, iar imaginile au ajuns pe internet, oamenii au fost cuceriţi de familia de înaripate.

Localnică: “Am devenit pasionaţi de această poveste live şi în fiecare zi ne uităm să vedem ce mai este nou. Sunt foarte mulţi care se uită. Am urmărit din prima zi, de când a apărut masculul să amenajeze cuibul, după care a apărut şi femela, mai gingaşă, mai delicată.”

Marius Caravețeanu, primarul oraşului Răcari: “A început prin a căra crenguţe, cred că şi de 70-80 de centimetri şi a început prin a-şi consolida cuibul. A urmat partea a doua, interiorul cuibului, cu paie şi cu crenguţe ceva mai mari.”

Imagini LIVE cu berzele din Răcari

Păsările pot fi admirate zi şi noapte, din faţa unui ecran. Şi nu e de mirare că au devenit vedete în zonă.

Localnic: “Familia asta, noi o admirăm tot timpul, noi fiind şi la magazin. Şi cei care vin să cumpere, ne uităm şi le admiram tot timpul.”

Marius Buga, Pro TV: “Localnicii povestesc că faimoasele înaripate au sosit devreme în această primăvară şi au prins chiar şi vreme rea, cu zăpadă. Din fericire, acum este cald, iar vestea bună este că familia se va mări – au deja patru ouă în cuib.”

Imaginile, transmise în direct, pot fi urmărite pe site-ul primăriei, unde există o secţiune specială, dedicată acestei poveşti.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial