26 februarie 2024
Donalam, proprietarul COS Târgoviște, investește în formarea profesională a zeci de liceeni. Elevi vor beneficia de burse lunare și de un viitor loc de muncă

Donalam, proprietarul COS Târgoviște, investește în formarea profesională a zeci de liceeni. Elevi vor beneficia de burse lunare și de un viitor loc de muncă

”Am avut bucuria de a semna 2 contracte privind formarea profesională prin învățământul dual a unui număr de 56 de elevi, ca rezultat al parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgoviște, DONALAM si Liceele Tehnologice “Constantin Brâncoveanu” și “Voievodul Mircea”.

✅ În contextul investiției pe care DONALAM o realizează la fostul COS, asigurând până acum și peste 600 de noi locuri de muncă, parteneriatul amintit vizează formarea profesională a viitorilor lucrători, în domenii și calificări necesare operatorului economic, respectiv laminorist, oțelar și electromecanic.Elevii vor beneficia de bursă lunară precum si de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmănd să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire.

✅ Reamintim că, după achiziționarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște la începutul anului trecut, Grupul Beltrame a reluat în iunie 2022 producția de oțel beton la Târgoviște, dar și în România în același timp, la noi în țară neexistând o altă unitate de producție de acest tip.

✅ Planul de investiții al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa.✅ În acest context, în cel mult 2 ani, fabrica din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri”, spune Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial