25 aprilie 2024
Doi bărbaţi, REŢINUŢI după tragedia de la Moroieni! Vezi motivele!

Doi bărbaţi, REŢINUŢI după tragedia de la Moroieni! Vezi motivele!

Două persoane au fost reţinute de poliţişti în cazul decesului bărbatului din comuna Moroieni

Ieri, 19.09.2012, în jurul orelor 08.49, numitul L. C. din comuna Moroieni, judeţul Dâmboviţa, a sesizat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, că fratele său L. I. de 63 ani, a fost agresat de un urs, în punctul Cornetu, de pe raza comunei Moroieni.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului lucrătorii de poliţie au stabilit că, în jurul orelor 07.30, numitul L. I. a fost atacat de un urs în timp ce se afla într-o zonă împădurită de pe raza comunei Moroieni.

Ca urmare a leziunilor provocate de animal, susnumitul a decedat.

Totodată, în zona respectivă au fost identificate urme ale mai multor laţuri, unul dintre acestea fiind găsit rupt, precum şi alte obiecte care ar fi putut fi folosite la săvârşirea infracţiunii de braconaj. În urma cercetărilor efectuate,s-a stabilit că numiţii M.S., de 59 de ani şi M.M., de 31 de ani, ambii din localitatea Moroieni după o înţelegere prealabilă cu persoana decedată, au participat alături de aceasta la capturarea animalului prins în laţ, ulterior ascunzând obiectele folosite pentru capturare. Împotriva celor doi, a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 42 alin. 1 şi 2 din legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi art. 264 Cod penal.

Aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial