17 mai 2024
Doi adolescenți, de 13 ani, prinși după ce au furat 3.100 de lei

Doi adolescenți, de 13 ani, prinși după ce au furat 3.100 de lei

hot2Bănuiți de furt calificat, identificați de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au identificat doi tineri de 13 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 martie a.c., ar fi pătruns într-o anexă gospodărească de pe raza localității Dărmănești, de unde ar fi sustras suma de 3.100 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

hotif1Razie a polițiștilor din Pucioasa

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa și de la Secția nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au desfășurat o razie pe teritoriul de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost controlate 97 de vehicule și au fost legitimate 120 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei, și au reținut un permis de conducere.

  •  sock.ro_images_matasaruAcțiune a polițiștilor din Mătăsaru

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au acționat pentru depistarea și sancționarea ilegalităților.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.900 de lei.

Din totalul amenzilor, 54 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație, conform O.U.G. 195/2002, 26 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Exemplu:

Un bărbat a fost depistat în timp ce transporta, pe raza localității Dragodana, cantitatea de 1.38 mᶟ de material lemnos, fără a deține documente de proveniență. S-a procedat la sancționarea contravențională a acestuia și confiscarea materialului lemnos.

poliPolițiștii din Dâmbovița au acționat pentru depistarea și sancționarea celor care nu respectă regimul produselor toxice și de uz fitosanitar

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu specialiști din cadrul Unității Fitosanitare Dâmbovița, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul operațiunilor cu produse toxice și de uz fitosanitar.

Astfel, un bărbat și o femeie, din Târgoviște, au fost depistați în timp ce comercializau produse de protecție a plantelor, fără a deține certificat de înregistrare, conform legii.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 14 flacoane de erbicid, 3 flacoane de insecticid și 10 pachete de insecticid.

Pe numele acestora, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial