27 aprilie 2024
DOAMNE AJUTĂ! Managerii sportivi din Dâmboviţa rămân FĂRĂ FUNCŢII!

DOAMNE AJUTĂ! Managerii sportivi din Dâmboviţa rămân FĂRĂ FUNCŢII!

❚ E clar că zilele de şefie ale lui Pompiliu Nedelcu, Ciprian Iugulescu, Ciprian Prisăcaru sau chiar Emil Tudor sunt pe sfârşite, chiar dacă unii dintre ei încă mai speră că îşi pot salva funcţiile ❚ Toţi s-au înconjurat de diverşi indivizi, propuşi de partid sau veniţi pe alte filiere, care au nenorocit sportul dâmboviţean ❚ Cu toţii trebuie schimbaţi, dar atenţie mare la cei care le vor lua locul! Obligatoriu trebuie să fie mai buni, mai curaţi şi mai corecţi

Atât de aşteptată în ultimii ani, schimbarea de cadre va atinge şi sportul dâmboviţean, care va suferi serioase modificări în perioada următoare. „E doar o chestiune de timp până vom readuce ordinea şi în sport”, a anunţat Adrian Ţuţuianu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. E clar că zilele de şefie ale lui Pompiliu Nedelcu, Ciprian Iugulescu, Ciprian Prisăcaru sau chiar Emil Tudor sunt pe sfârşite, chiar dacă unii dintre ei încă mai speră că îşi pot salva funcţiile. „La câte lucruri bune am făcut în sportul dâmboviţean, nu îşi permite nimeni să mă dea afară”, pare cel mai naiv, dar şi mai tupeist Pompiliu Nedelcu, şeful Direcţiei Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Numit în funcţie la recomandarea lui Florin Popescu şi menţinut aici de PDL, Pompiliu s-a făcut remarcat mai degrabă ca administrator de sală, decât ca un manager de sport. A rămas de notorietate modalitatea dubioasă prin care a construit sala de sport de la Centrul de Agrement „Cerbul” şi va fi păstrat în memorie prin cârciuma pe care a amenajat-o în incinta Sălii Sporturilor, unde a săturat toată suflarea PDL-istă, fie ea lumea presei. Pe viitor, o să aflaţi cine suportă cheltuielile la acest minirestaurant şi ce chirie „fabuloasă” se percepe pentru cârciumioară. E clar că Pompi trebuie schimbat, şi nu din raţiuni politice, pur şi simplu pe baza criteriului de performanţă. Să vedem cum îşi va petrece ultimii ani de muncă, înainte de pensionare.

Iugulescu e negru de supărare, știe cã va pica

Un alt personaj numit în funcţie de PDL, ca protejat al primarului Gabriel Boriga, Ciprian Iugulescu simte că va pierde puterea la CSM Târgovişte. Chiar dacă Boriga a câştigat un nou mandat, PDL nu mai are majoritate în CLM, iar Iugulescu cu greu mai poate fi salvat. El trebuie să răspundă pentru desfiinţările echipelor de baschet şi de fotbal, pentru zecile de miliarde cheltuite aici şi pentru multe altele. Negru de supărare, Iugulescu este de nerecunoscut în ultima perioadă, conştient că nu-i va fi deloc uşor după ce îşi va pierde funcţia şi puterea. Sursele noastre spun că ar fi buşit maşina de serviciu, în timp ce microbuzul clubului s-ar fi ales cu parbrizul spart pe perioada alegerilor. Probabil că se va axa pe munca de profesor la unul dintre colegiile municipiului. Odată cu el, e normal să pice toată gaşca de profitori de la club şi de la stadion. Dacă Pompiliu Nedelcu a fost ignorat în ultima perioadă de şefii PDL, care nu l-au mai susţinut nici măcar la Gala Sportului Dâmboviţean, Iugulescu a rămas favoritul primarului Boriga, ce l-a susţinut şi după marele scandal de la Satu Mare. Doar Florin Popescu s-a dezis de el, însă numai la nivel declarativ, una dintre marile sale greşeli, care au dus la pierderea alegerilor.

Prisăcaru rămâne cel mai realist dintre toți

Spre deosebire de ceilalţi, Ciprian Prisăcaru a înţeles că va fi schimbat atât de la CS Târgovişte, cât şi din funcţia de inspector de specialitate, pe care o deţine în cadrul IŞJ Dâmboviţa. Spre deosebire de ceilalţi, a avut şi realizări, adunând mai multe bile albe decât negre. Va plăti însă pentru implicarea sa puternică în activitatea PDL, pe care nici măcar nu o ascunde. „Sunt conştient că e o chestiune de zile sau de ore până voi fi schimbat, iar dacă se va ajunge aici, am suficiente oportunităţi. Mai sunt multe de făcut la club, niciodată nu le termini pe toate, însă eu cred că m-am descurcat. Aud tot felul de răutăţi, cum că aş fi solicitat concediu medical de la inspectorat, total neadevărate. Eu nu fug de responsabilităţi şi nici nu a fost o fericire să fiu inspector, am câştigat doar un plus de experienţă, atât şi nimic mai mult. Sper ca sportul să fie sprijinit mai mult şi mai sper ca politicul să nu se mai implice aici aşa de tare. Şi eu am făcut politică, dar nu în sport, nu la club”, s-a exprimat Prisăcaru, conştient că va trebui să predea ştafeta, fiind perceput ca omul lui Florin Popescu sau Corvin Nedelcu.

Declinul lui Tudor

Un caz special îl reprezintă Emil Tudor, preşedintele AJF Dâmboviţa şi din familia lui Florin Popescu. Chiar dacă asociaţia pe care o conduce se subordonează doar Federaţiei Române de Fotbal, Tudor a exasperat până şi clasa politică, nu mai vorbim de opinia publică, prin modul halucinant în care coordonează activitatea sportivă. Fără susţinere locală şi centrală, Tudor îşi pierde din funcţii şi din putere, în timp ce numărul contestatarilor creşte ameninţător pentru alegerile de anul viitor, dacă îl mai apucă în funcţie. Toţi aceştia s-au înconjurat de diverşi indivizi, propuşi de partid sau veniţi pe alte filiere, care au nenorocit sportul dâmboviţean. Cu toţii merită schimbaţi, dar atenţie mare la cei care le vor lua locul! Obligatoriu trebuie să fie mai buni, mai curaţi şi mai corecţi.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial