Poliţia rutieră reaminteşte căruţaşilor:
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală le este interzis să circule pe drumurile publice de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să fie semnalizat corespunzător.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Găești au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 7, în afara localității Mătăsaru, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un conducător auto de 41 de ani, din județul Argeș, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracţiune animală, nesemnalizat corespunzător, condus de o femeie de 41 de ani, din Găești.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorul auto şi a un pasager din autoturism, fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internați.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:
Semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers cu braţul si asiguraţi-vă că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le puteţi pune în pericol siguranţa deplasării.
De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu circulaţi pe drumurile publice fără să purtaţi îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga.
Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Nu lăsaţi nesupravegheate vehiculul sau animalele şi nu le abandonaţi pe drumurile publice.
Nu conduceţi vehiculul dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului.
Nu opriţi şi nu staţionaţi pe partea carosabilă a drumului public.
Nu transportaţi obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.
Nu pătrundeţi pe drumurile modernizate sau pietruite cu roţile vehiculului murdare de noroi.
Nu transportaţi în vehicule persoane care stau în picioare.