26 aprilie 2024
DIALOG CU SCÂNTEI! Vezi ce i s-au plâns găeştenii prefectului!

DIALOG CU SCÂNTEI! Vezi ce i s-au plâns găeştenii prefectului!

4 ore şi jumătate a ţinut audienţa prefectului de Dâmboviţa, Iancu Caracota, şi a şefilor de deconcentrate în Găeşti. De circa 8 luni, prefectul a mers prin toate comunele dâmboviţene pentru a veni în sprijinul oamenilor care nu au reuşit să-şi rezolve problemele în jungla birocratică de la Târgovişte. La Găeşti au venit la invitaţia presei, întrucât aveam semnale că şi la oraş oamenii vor să se întâlnească cu autorităţile. Foarte mulţi dintre cei prezenţi au ridicat problema recalculării pensiilor, a apei „colorate” şi scumpe, başca la program în cartierul Vaideeasca, de nu se pot spăla oamenii nici pe ochi, a locurilor de muncă, şi, nu în ultimul rând, a suspendării ajutoarelor sociale pentru datornicii la stat.

Mihaela Niculae, directorul Casei de Pensii, a spus că în 2010, când a preluat conducerea instituţiei, a găsit peste 8700 de dosare vraişte şi un haos general, că de atunci se lucrează continuu pentru ca oamenii să-şi primească drepturile. A notat conştiincios numerele de dosar pentru cei care încă nu şi-au primit pensiile sau restul de bani în urma recalculărilor şi a promis că în două săptămâni vor avea deciziile.

Cei care s-au plâns că nu au găsit un loc de muncă au fost luaţi în evidenţă de directorul AJOFM. De surprize a avut parte şi şeful Poliţiei Dâmboviţa, Vasile Tache.

Cristina Văcaru s-a plâns prefectului că membrii familiei ei sunt hărţuiţi de Poliţia Găeşti, că primesc nenumărate amenzi chiar şi când stau acasă, că li se fabrică dosare penale pe bandă şi din senin: „Domnule prefect, mă bucur că este şi domnul Inspector Şef Tache alături de noi. Am făcut nişte demersuri la IPJ Dâmboviţa , la domnul ministru de interne legat de hărţuirea pe care domnul comandant Iorga, mai bine zis Comisar Şef pentru că a fost avansat, în care noi, toată familia am fost amendaţi. În momentul când eu am făcut acele demersuri la IGPR, la Ministerul de interne, mai rău s-au răzbunat. Dacă se poate, cerem o comisie de la Corpul de Control Bucureşti în care să vină să investigheze pe dânşii. Nu pe plan local, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nici pe plan judeţean pentru că pur şi simplu nu mai pot. La orice colţ de stradă pune să-mi urmărească copiii. Domnul Iorga spune că copiii mei sunt proxeneţi şi traficanţi de droguri. Vreau să demonstreze acest lucru! Să demonstrezeeeeeeee! Dacă sunt proxeneţi sau dacă fac ceva rău, să-i aresteze acum!”, a concluzionat Cristina Văcaru.

Prefectul i-a spus că „vorba zboară, dar scrisul rămâne” şi a sfătuit-o să depună plângeri atât la Prefectură, cât şi la IPJ Dâmboviţa pentru a se cerceta cazurile reclamate. Alți cetățeni din sală s-au declarat însă mulţumiţi de activitatea poliției și de siguranța din oraş la acest moment, lăudându-l în fața prefectului pe comisarul Iorga. Pe lângă încordări şi acuze, au fost, din belşug, şi momente vesele.

Cetăţeanul Amărăzeanu a motivat că nu este de acord cu plata taxei de habitat pentru că oricum îşi duce gunoiul în grădină. Imaginându-şi cum îşi plantează Amărăzeanu pet-urile pe răzoare şi cum le dă foc când se coc, reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost de acord cu propunerea găeşteanului: ”Da, o să cer suspendarea în cazul dumneavoastră, daţi-mi adresa, dar o să vă trimit zilnic Garda de Mediu să vă dea… bineţe!”, notează Cronica Găeştiului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial