Intervenție de urgență, în luni după-amiază, la Răzvad, în județul Dâmbovița. O casă a luat foc după ce un localnic ar fi aprins vegetația uscată, iar apoi vântul a purtat flăcările către locuința cea mai apropiată.
Proprietara se plânge că nu are asigurare și va rămâne cu pagubă, dacă autoritățile nu îl vor găși pe vinovat! Pompierii spun că abia mai prididesc cu intervențiile, și că, după anchete serioase, vor încerca să dea și de urmă celor care cu nesăbuință aprind miriștea!
Proprietara casei care a ars lucrează la primăria din comuna Gură Ocniţei. Femeia a venit într-un suflet acasă după ce a primit vestea cea rea la telefon.
„Eu acolo am avut niște fân în spate. Probabil s-au înălțat scântei și de acolo a luat foc. Nu aveam curent acolo, nu avea cum să ia de la mine, nu gaze, nu lumină, n-avea de la ce, dacă ei au făcut focul, s-au dus scântei la fân. Am muncit 30 de ani! M-au nenorocit”, spune Mihaela Iliescu, proprietara casei arse.
În urmă cu două zile, o altă casă, de pe aceeași stradă a luat foc din cauza vegetației aprinse și lăsate nesupravegheate.
„Dar să nu mai dea, frate, foc! Să îl păzească! Luăm foc, ardem toți oamenii”, spune o vecină.
Pompierii spun că anul trecut au intervenit la 20 de incendii de vegetație în această zona. Însă în primele două luni ale acestui an au fost nu mai puțin de 35 de astfel de intervenții.
„Un cetățean a adunat uscăturile, a pus foc în spatele casei, sigur vântul și-a făcut datoria și l-a împins. Fac un apel către toți cetățenii să înceteze cu aceste focuri pentru vegetația pe care o au în curte”, a declarat primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.
Reprezentanții ISU Dâmbovița spun că au amendat mai multe persoane care au dat foc uscăturilor, cu sume cuprinse între 1000 și 2500 de lei. Însă de cele mai multe ori, cei care provoacă incendiile nu sunt identificați.
sursa – Ştirile Pro TV