1 mai 2024

Deputatul Ștefan: “Atrag atenţia tuturor miniştrilor legat de acest aspect…”

cornel-stefan„Consider că transparenţa faţă de dâmboviţeni reprezintă un prim pas spre realizarea multora dintre problemele actuale, de aceea mă prezint astăzi, după prima sesiune parlamentară, cu un raport de activitate structurat pe două părţi, o parte cu rezumatul activităţii parlamentare, respectiv propuneri legislative, interpelări, întrebări către miniştrii şi moţiunea pe care am semnat- o şi o parte cu rezumatul activităţii în teritoriu.

Fac parte din Comisia de Administraţie şi Amenajare a Teritoriului din Camera Deputaţilor şi din delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ca parlamentar, fac parte din Grupul de prietenie cu Republica Portugheză, cu Irlanda şi cu statul Bolivia. Am avut şase propuneri legislative iniţiate, zece întrebări, interpelări, o moţiune semnată şi susţinută şi o declaraţie politică intitulată «Ţara are nevoie de linişte».

Printre propunerile legislative vreau să enumăr propunerea de modificare a Legii 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei, proiect de lege privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului şi din administrarea apelor române în domeniul public al unităţilor administrativ teritoriale în administrarea Consiliilor locale sau judeţene, proiect de lege privind modificarea Articolului 19 privind Legea contabilităţii şi completarea Legii societăţilor comerciale numărul 31/1990, propunere legislativă privind modalitatea de gestionare a pungilor de plastic, propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi nu în ultimul rând proiectul cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. (…)

Cele mai importante măsuri la care am participat şi pe care le-am votat în Parlament sunt Legea privind eliminarea a 102 taxe fiscale, modificarea Codului Fiscal prin care toate pensiile sub 2000 de lei au fost scutite de impozit, Programul Start-Up Nation care deja se află în desfăşurare, Legea salarizării unitare, am votat proiectul Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, am votat propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei privind constituirea familiei, am votat pentru ucenicia la locul de muncă şi efectuarea stagiului pentru absolvenţii din învăţământul superior, am acordat votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului României. (…)

De la 1 iulie 2017 au intrat în vigoare trei măsuri pe care le-am promis în programul de guvernare, respectiv creşterea punctului de pensie la 1000 de lei, toţi bugetarii vor primi vouchere de vacanţă în cuantum de 1450 lei şi tot de la 1 iulie a intrat în vigoare Legea salarizării unitare pentru angajaţii din sistemul bugetar. În ceea ce priveşte activitatea în teritoriu, am acordat audienţe la cele două cabinete parlamentare de la Pucioasa şi de la Fieni, iar de astăzi (n.n. ieri) voi merge şi în alte localităţi pentru a acorda audienţe.

Sunt dezamăgit că au fost colegi din arcul guvernamental care nu au înţeles foarte clar că pentru noi, cei care am ajuns în Parlament, şi pentru conducerea partidului programul de guvernare este o prioritate şi că tot ceea ce am promis în campania electorală vrem să ducem la bun sfârşit. Atrag astăzi atenţia de la Târgovişte tuturor miniştrilor legat de acest aspect…

Mi-aş dori să mai avem miniştri aşa cum îl avem de dl preşedinte Adrian Ţuţuianu pentru a putea să ducem la bun sfârşit acest program de guvernare. Trebuie să avem oameni implicaţi, să avem în Guvern oameni care să ducă la bun sfârşit acest program de guvernare, care este prioritar pentru noi ca partid”, a precizat depuatul Corneliu Ştefan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial