25 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Una e să mergi cu avionul închiriat, la 100 de mii de euro pe zi, alta e să stai la catedră pe 5-600 de euro, pe lună”

Deputatul Daniel Blaga – ”Una e să mergi cu avionul închiriat, la 100 de mii de euro pe zi, alta e să stai la catedră pe 5-600 de euro, pe lună”

”Cum ne spune el, Iohannis, „pedagog înnăscut”, că Guvernul „a avut grijă” atât pe termen lung, cât și pe termen scurt de profesori. De fapt, Guvernul nu a mai avut grijă de vreo 20 de ani de profesori, iar acum este șocat întâiul pedagog al țării de cum pun profesorii în pericol examenul național și Bacalaureatul.

Nu vede în ograda sa nicio vină, nici în a Guvernului, deși e limpede pentru toată lumea că sunt vinovați de periclitarea examenelor finale de anul acesta. Pentru că ei „au avut grijă!” Au avut grijă să dea trei lei profesorilor și un leu cincizeci personalului nedidactic. Deoarece cam atât vine, în mână, mărirea imediată dată de Guvern.

Educația este privită de guvernanți ca Cenușăreasa. Muncită pe brânci, umilită de surorile mai mari și de mama vitregă, căreia i se dau din milă cele mai urâte haine. În consecință, cu miniștri ai Educației slab pregătiți și educația suferă.Pe vremuri, să fii profesor era o mândrie și o bucurie, că poți modela oamenii să devină oameni, că poți influența viitorul să le devină strălucitor.

Acum, să fii profesor este aproape jenant. Bani puțini, părinți care știu mai bine cum să îți faci meseria, guvernanți care te calcă în picioare și te ceartă că „pui în pericol” examenele finale. Dar tu, domnule președinte, știi oare cum e să trăiești cu 2500 – 3000 de lei lunar? Crezi că ți-ai mai permite să pleci în concedii de câteva ori pe an, dacă ai câștiga banii aștia? Știm răspunsul, nu.

Una e să mergi cu avionul închiriat, la vreo sută de mii de euro, pe zi, alta e să stai la catedră pe 5-600 de euro, pe lună.

Ce să faci, are și greva avantajele ei, cum chiar domnul profesor Iohannis le mărturisea cu sinceritate elevilor doamnei Carmen, de curând, la Sibiu… Ghinion!”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul organizației județene a USR.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial