28 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Profesorii merită respect și salarii decente!”

Deputatul Daniel Blaga – ”Profesorii merită respect și salarii decente!”

”Profesorii merită respect și salarii decente!

Nu o spunem acum, am spus-o de mult – profesorii merită respect și salarii decente! Noi, cei de la USR, am venit cu inițiativa legislativă în acest sens încă de acum un an.

Actuala putere poate și trebuie să voteze această inițiativă pe care o ține să se prăfuiască, încă din 2022.

Greva cadrelor didactice și a întreg personalului din învățământ poate lua sfârșit chiar în ziua de luni dacă PSD și PNL vor lăsa interesele și orgoliile politice și vor vota în binele profesorilor și implicit al elevilor și părinților acestora.

Vă reamintim, USR a venit cu Pl-x nr. 379/2022, Propunere legislativă pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Pentru ca toate revendicările profesorilor să fie îndeplinite, USR a depus la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților un amendament care prevede că salariile profesorilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2024, iar salariul profesorului debutant cu studii superioare va începe de la salariul mediu brut.

Adoptarea inițiativei USR ar înlocui așa-zisul “memorandum” care nu are nicio valoare juridică în instanță cu un act cu putere de lege. Inițiativa USR, care a fost respinsă de Senat în urmă cu un an de PSD și PNL, poate fi dezbătută luni dimineața de comisia pentru muncă din Camera Deputaților, iar raportul comisiei poate fi supus apoi votului din Plen, tot în sesiunea de luni. Dacă este adoptată, luni seara, Președintele Iohannis o poate promulga, iar marți poate fi publicată în Monitorul Oficial, devenind lege”, a arătat deputatul Daniel Blaga, președintele USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial