3 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “O poveste foarte scurtă despre cum încearcă unii să țină Delta Dunării la pământ”

Deputatul Daniel Blaga: “O poveste foarte scurtă despre cum încearcă unii să țină Delta Dunării la pământ”

“O poveste foarte scurtă despre cum încearcă unii să țină Delta Dunării la pământ 🌿💔:

În aprilie 2023, majoritatea formată din PSD, PNL, UDMR, AUR și minoritățile naționale, au permis ca suprafețele de apă pe care se cultivă stuf să fie categorisite drept pajiști și, prin urmare, să beneficieze de subvenții europene 🇪🇺💸.

O investigație „România, te iubesc!” a relevat de altfel cum peste 10.000 de hectare din Deltă au fost redefinite astfel, permițându-le proprietarilor să obțină subvenții nejustificate. Beneficiarii? Clanul Stănescu 🕵️‍♂️🌾.

La scurt timp după, colegii mei, parlamentarii Diana Buzoianu, Narcis Mircescu și Sebastian Cernic au depus în Parlament un proiect menit să oprească acest abuz. Proiectul USR urmărește să abroge aceste modificări toxice, și să restabilească definiția originală a pajiștilor 📜🚫.

Se poate să nu știți însă drumul unui astfel de proiect către a deveni lege e unul destul de lung, mai ales atunci când te găsești în minoritate, chiar dacă ești de partea binelui. În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură am propus astfel azi suplimentarea pe ordinea de zi cu acest proiect legislativ care a stat deja oricum prea mult în sertarele Puterii. Prin vot, propunerea a fost respinsă 🗳️🚫.

PSDNL și acoliții lor, UDMR, demonstrează astfel din nou faptul că legea nu-i decât pentru oamenii de rând, nicidecum pentru cei privilegiați. Așa se face că, în continuare, în timp ce oamenii decenți din Deltă se luptă cu sărăcia lucie, o mână de „băieți deștepți”, scot milioane ilicite de acolo…iar acest „model” pare valabil peste tot în țară, din păcate”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial