Dum. sept. 8th, 2024

“În 2007, deveneam parte a unei mari familii continentale, aderând la Uniunea Europeană și alegând să ne aliniem unui țel comun: acela de a crește calitatea vieții fiecărei comunități, indiferent de obstacole sau de provocări.

În cei 14 ani, am trăit cu toții multe. Avantajele de care țara noastră s-a bucurat, ca parte a U.E. sunt însă imposibil de negat: Am beneficiat de peste 62 de miliarde de Euro, contribuind, e drept, la rândul nostru, cu 21. Până în 2028, această sumă va fi și mai mare, România având promisă o alocare de aproximativ 80 de miliarde.

De altfel, fondurile europene au reprezentat principala surse de investiții publice, ele fiind și o rampă de lansare și o gură de oxigen extraordinară pentru mediul privat, fie că vorbim despre investitorii mai mari, cu experiență, ori despre tineri sau mici întreprinzători aflați la început de drum.

Aceste lucruri (dar și altele, firește) mă fac să fiu recunoscător astăzi. Și optimist de asemenea, mai ales în această perioadă încă complicată. Că împreună vom reuși să depășim toate provocările și că progresul României va continua. An de an. Comunitate cu comunitate. Proiect cu proiect”, a precizat Daniel Blaga, liderul USR PLUS Dâmboviţa.