30 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Medicii de familie trag un puternic semnal de alarmă: Se prăbușește sistemul medical” Reproduktīvās veselības klīnikas "Mama Rīga" telpas.

Deputatul Daniel Blaga: “Medicii de familie trag un puternic semnal de alarmă: Se prăbușește sistemul medical”

“Medicii de familie trag un puternic semnal de alarmă: Se prăbușește sistemul medical

🚨🏥Medicii de familie din întreaga țară sunt revoltați 😠 din cauză că nu li s-au plătit facturile emise pe cabinetele de medicina familiei, dar și din pricina finanțării reduse pe care o primesc în acest an 💸.

Patronatele medicilor de familie au sesizat responsabilii și cer măsuri urgente pentru a nu se ajunge într-o situație critică 🆘.

Medicii de familie semnalează că, în ultimele luni, casele de sănătate au achitat cu întârziere sau chiar deloc serviciile medicale prestate de cabinete 💔.

De asemenea, o mare problemă o reprezintă alocarea fondurilor pe 2024, mult mai mici față de anul trecut 📉.

În cele din urmă, spun medicii de familie, cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt pacienții… 😞👨‍⚕️👩‍⚕️

LE: Valoarea per capita se reduce până la valoarea din trimestrul II 2019, la 7,7 lei, chiar dacă anul trecut s-a majorat la 12 lei per capita; se reduce punctul pe serviciu la 6,2 lei, aproximativ tot valoarea trimestrului II din 2019, de la 8 lei cât a fost anul trecut.

Și specialiștii vor primi 3,3 lei per punct, comparativ cu trimestrul II 2021 chiar dacă anul trecut se majorase la 4,5 lei per punct”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial