27 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Liber la „șmecherie” sau cum PSDNL au „măcelărit” codul rutier”

Deputatul Daniel Blaga – “Liber la „șmecherie” sau cum PSDNL au „măcelărit” codul rutier”

“Liber la „șmecherie” sau cum PSDNL au „măcelărit” codul rutier

❌ E cert că legislația ar trebui să fie „permisivă”, atâta timp cât acest lucru se poate traduce prin mai multă bunăstare și prin zero riscuri. Atunci când siguranța oamenilor e pusă însă în pericol, lucrurile se schimbă. Dramatic. Obișnuiți însă probabil mult prea mult cu „ocolișurile” și cu „mișmașurile” după atâția amar de ani la Guvernare, PSD și PNL s-au înțeles să „relaxeze” sancțiunile de bun simț din noul cod rutier, fără a-și pune problema că asta va atrage după sine incertitudine și nesiguranță pe șosele.

🏎️ Concret, dacă alegi să „zbori” pe drumurile patriei cu viteze amețitoare, caz în care, firește, amenda îți vine acasă, nu mai trebuie decât să NU trimiți datele în termen de 5 zile, „scăpând” cu o amendă de 650 de lei, în loc de a te trezi cu permisul suspendat pentru 4 luni de zile. Simplu, nu? Asta nu-i tot, firește. Comportament agresiv la volan și „slalom” printre mașini? Nicio problemă, l-au „scos” din legislație „băieții deștepți”. Probabil pentru că siguranța șoferilor nu-i importantă pentru ei.

🚓 Cumulezi 15 puncte de penalitate? Contești în instanță decizia și te bucuri de faptul că prescrierea de 6 luni nu va fi înghețată. Cum o sentință definitivă durează în general bine peste acest termen, nu mai ai de ce să-ți faci griji, permisul nu-ți va mai fi suspendat. Depășești cu peste 70km/oră viteza legală? Ți se ia permisul, pentru că nu trăim chiar în jungla PSDNL. Nu pe loc însă, nu. Primești o dovadă cu care mai poți circula 15 zile și pune alte vieți în pericol. C-așa-i în Coaliția Sărăciei…

⚖️ Pe scurt, orice „portiță” teoretic posibilă va deveni valabilă. Pentru că „șmecheria” a fost ridicată la rang de literă de lege de cei care trebuia să te protejeze”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial