1 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”În România, legea e lege doar pentru cei care nu sunt la putere”

Deputatul Daniel Blaga: ”În România, legea e lege doar pentru cei care nu sunt la putere”

”Pe scurt, despre un caz menit să ne arate că în România „legea” e „lege” doar pentru cei care nu-s la putere:19 octombrie 2010: Matei Nicolae, pe atunci primarul Năvădariului, îi dă judecătoarei Corina Jianu un teren de 500 de metri pătrați în localitatea pe care o „păstorea”, în schimbul soluționării a două dosare.

Cândva în 2014, DNA desface „ițele” acestei mite și, în luna noimebrie a aceluiași an, îi trimite pe cei doi inclulpați în judecată. Pe fond, primarul e condamnat la 9 ani de închisoare cu executare iar judecătoarea la 7 ani cu executare.

Lucrurile par relativ clare: o dare și o luare de mită descoperite…atât doar că trăim în România. Pesemne pentru că n-au găsit căi de apărare cu șanse de reușită, cei doi încep să numere anii până la sentința definitivă care întârzie și întârzie până când, într-un final, în acest an, faptele se prescriu.

Absurdul nu se încheie însă aici: pentru că nu a ajuns să fie condamnată definitiv, judecătoarea e de acum repusă în funcție și urmează să primească TOATE salariile restante din perioada în care a fost suspendată din funcție. TREI MILIOANE de lei, nici mai mult, nici mai puțin.

În același timp, ex primarului de la mare i-au fost ridicate toate sechestrele puse pe bunuri. În caz că se întreabă cineva de la ce partid era domnul Nicolae în momentul ocupării funcției, răspunsul e extrem de simplu: PSD”, precizează deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial