mar. oct. 22nd, 2024

”Felicit inițiativa colegilor mei din Consiliul Local Târgoviște, Dan Mărgărit și Marius Calomfirescu , de a introduce clădirea Primăriei Târgoviște în circuitul turistic al orașului.

Fosta Capitală a Țării Românești merită să fie cunoscută de cât mai mulți turiști, iar clădirea emblematică în care funcționează primăria ar aduce un plus imaginii Municipiului dacă devine un punct pe harta turistică a Târgoviștei.

Frumoasa clădire în care funcționează Primăria Târgoviște își începe povestea în anul 1896, când arhitectul italian Giovanni Baldasar Vignosa o proiectează.

Construcția sa durează până în anul 1897, iar apoi până în 1898 se fac finisajele precum montarea sobelor, dotarea cu mobilă, dar și lucrările de zugrăvire, care au stat sub execuția lui Iosif Tendler și supravegheate de inginerul Nicolae Bruneanu.

Clădirea se încadrează în stilul Beaux Arts din perioada La Belle Epoque, iar unul dintre elementele principale pe care le regăsim între decorațiunile de pe fațada clădirii este tema rozei vânturilor, un detaliu arhitectural ornamental rar întâlnit în România, de pe vârful turnului din dreapta al clădirii primăriei.

Toate aceste elemente și multe altele fac din clădirea Primăriei Târgoviște un obiectiv ce trebuie să fie liber pentru a fi vizitat atât de târgovișteni, cât și de turiști”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.