20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Există un discurs „subteran” tot mai puternic ațintit asupra românilor din Diaspora”

Deputatul Daniel Blaga – “Există un discurs „subteran” tot mai puternic ațintit asupra românilor din Diaspora”

“Există un discurs „subteran” tot mai puternic ațintit asupra românilor din Diaspora. Poate că ați sesizat și voi asta în ultima perioada. Îmi pare cumplit de nedrept să-i considerăm pe românii din afara granițelor mai puțini români, cu atât mai mult cu cât o bună parte dintre ei au plecat de aici întocmai pentru că și-au pierdut încrederea în clasa politică din România. Alții au făcut-o poate pur și simplu datorită oportunităților, fără ca asta să însemne că nu-și mai propun să revină aici, acasă, în viitor. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, e obligatoriu ca Diaspora să se simtă reprezentată în țară.

🗳️ Din păcate, Coaliția de Guvernare continuă să ignore orice demers în acest sens. Ieri, 11 proiecte de lege ce vizau legile electorale și din care o parte propuneau să ofere suport Diasporei au fost respinse în bloc de către PSD-PNL-UDMR. Unii dintre cei care au „pus frână” astăzi reformei electorale propuse de către USR sunt cei care fie au fost implicați, fie au rânjit satisfăcuți atunci când românii din diaspora înfruntau frigul cu orele, încercând să voteze și rămânând și pe dinafară, din cauza procesului defectuos.

⚖️ Comisia de Administrație Publică din Parlament crede poate că am putea să închidem ochii în fața unui astfel de ”veto”. Promitem să n-o facem însă. Pentru că miliardele trimise anual, cu multă trudă în țară, de către români muncitori, nu ne permit să întoarcem spatele. Pentru că dorința a milioane de oameni e firesc să fie ascultată. Pentru că discriminarea n-are justificare sau alibi”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial