24 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Este important accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor și în afara programului educativ”

Deputatul Daniel Blaga – ”Este important accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor și în afara programului educativ”

”Apreciez inițiativa colegilor mei din Consiliul Local Târgoviște, Marius Calomfirescu și Dan Mărgărit, prin care au propus, încă din noiembrie, 2020, accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor, în afara programului educativ.

Înțeleg că alți consilieri locali, liberali, spun că vor aduce inițiativa în atenția publică.

Nu mai contează cine copiază pe cine, important este ca într-adevăr inițiativa să prindă viață.

Las mai jos opinia colegilor din USRPLUS Târgoviște și sper ca toți consilierii să voteze pentru binele copiilor noștri”, precizează deputatul Daniel Blaga, președintele surplus Dâmbovița.

De câteva luni se tot vorbește în spațiul public despre accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor în afara programului școlar. Aud că și colegii mei liberali din CL au anunțat ieri într-o conferință de presă că vor veni cu această inițiativă în fața Consiliului Local.

Fac precizarea și doresc să le reamintesc tuturor consilierilor locali că acest proiect a fost depus de către mine și Dan Mărgărit, consilieri locali USRPLUS, încă din data de 16 noiembrie anul trecut.

Dacă ar exista cu adevărat voință politică acest proiect ar putea fi votat favorabil. Este un proiect necesar, care încurajează mișcarea, activitatea fizică și accesul facil la infrastructura sportivă din apropierea locuințelor.

Propunerea legislativă de modificare a Legii Educației fizice și sportului nr.69/2000, depusă de deputații USRPLUS și votată în Senat și în Camera Deputaților prevede că atât copiii cât și adulții “au acces gratuit în infrastructura sportivă fără a afecta orele de program”.La nivel local putem vota în CL un regulament adaptat la specificul infrastructurii sportive din Municipiul Târgoviște, astfel încât cât mai mulți dintre cetățeni să beneficieze de aceste resurse sportive.

Dar nu pot să nu mă întreb de ce proiectul nostru nu a fost propus deja spre aprobare. Este bine că se revine asupra subiectului și poate acum este momentul oportun ca proiectul să fie trecut pe ordinea de zi a viitoarei ședințe, să arătăm târgoviștenilor că luăm decizii bune pentru ei”, a precizat Marius Calomfirescu, consilier local USRPLUS Târgoviște.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial