27 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Corupția ucide. Și în cazul Crevedia. Dormiți bine? Chiar nu vă e frică de Cel de Sus?”

Deputatul Daniel Blaga: ”Corupția ucide. Și în cazul Crevedia. Dormiți bine? Chiar nu vă e frică de Cel de Sus?”

”Corupția ucide. Și în cazul Crevedia

Sursă foto: Sindicatul Europol

Am asistat îngroziți la nenorocirea de la Crevedia, care a șocat o țară întreagă. Parcă am retrăit tragedia de la Colectiv din care nu doar că nu am învățat nimic, dar de această dată vedem cum unii sunt și mai cinici, declarând cu seninătate că rănile suferite de pompierii care au intervenit în exploziile din Crevedia sunt…’’problema lor’’. Sunt cuvintele primarului PSD de la Caracal, al cărui fiu deține afacerea cu GPL.

Ce ne spune tragedia de la Crevedia? Că de la Colectiv până la Crevedia nu s-a schimbat nimic – au rămas tot ei la butoane, cu partidul lor roșu, cu baronii, afacerile și afaceriștii din marea lor familie.

Cu instituții inerte, cu șefi păpușari, care se fac că fac controale. Când vor să facă și nu li se spune să stea în banca lor, iar tătucii nu au interese uriașe.

ISU a spus-o clar – a găsit nereguli grave la stația de la Crevedia încă de acum 3 ani. A dat amenzi peste amenzi, iar punctul de lucru de acolo a fost închis. Închis doar pe hârtie. În realitate, afacerea a mers în continuare până când au bubuit cisternele.

ISU a informat, încă de atunci, despre neregulile de la stația de la Crevedia, toate instituțiile importante din Dâmbovița – consiliu județean, prefectură, primărie, poliție, instituțiile de control și verificare. Și ce dacă? Toți s-au făcut că nu văd, nu aud.

Chiar primarul PSD de la Crevedia mărturisea după explozii că știa că acolo încarcă cisternele cu GPL. Și e evident că știa că punctul de lucru ar fi trebuit închis. Doar că nu era. Pentru că producea bani. Mulți.

Acum, a produs durere. Și mai multă. Doi soți și-au pierdut viața. Familiile a zeci de pompieri, jandarmi și polițiști răniți se roagă pentru sănătatea lor, să îi scape Bunul Dumnezeu cu viață.

Premierul Ciolacu a venit la Crevedia să ne spună că a ordonat controale la stațiile GPL din toată țara. Acum? Ca să ce? La ce să ne așteptăm? De ce nu ați ordonat controale serioase de atâta amar de vreme? Poate bieții soți nu ar mai fi murit, iar zecile de salvatori răniți ar fi fost acasă, lângă ai lor.

Dormiți bine? Chiar nu vă e frică de Cel de Sus?”, se întreabă deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial