20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Construcția de spitale din bani europeni nu convine „aparatului” pesedist”

Deputatul Daniel Blaga: “Construcția de spitale din bani europeni nu convine „aparatului” pesedist”

“18 ani. Atât a „domnit” PSD din 1990 încoace. E la cârmă și acum, de altfel. Nu s-au schimbat prea multe în ceea ce-i privește, în toate aceste decenii. Numele sub care au condus. Atât. Altfel, aceleași povești nemuritoare, aceleași fumigene, aceleași tactici de intimidare și aceeași propagandă menită să le prelungească accesul la putere. Ah, da, și zero spitale construite. Zero. Nada. Nimic. Gol. Vid.

Partidul care vorbește zilnic aproape pe la tv despre interesul față de cetățean și care promite în fiecare campanie marea cu sarea și spitale peste spitale dar care demonstrează în fapt că vorba multă e sărăcia omului.

Anul trecut, USR a reușit să obțină, prin intermediul PNRR, 1.7 miliarde de Euro pentru infrastructura sanitară. Concret, bani pentru construcția a nu mai puțin de 25 de spitale publice.

Pentru Comisia Europeană a părut inițial o bizarerie. De ce ar avea nevoie un stat modern de bani pentru construcția atâtor spitale? A trebui să explicăm faptul că, în toți acești ani trecuți de la Revoluție, Statul, cel mai adesea sub PSD, n-a consturit niciunul. Și că nu ne rămâne decât să o facem acum, până nu e prea târziu.

Recent, actualul ministru al sănătății a susținut că a găsit în PNRR un buget care prevede 5 milioane de euro pentru funcționarea Agenției Naționale de Investiții în Sănătate și de cinci ori mai mulți bani prevăzuți pentru consultanță în instituție.

Realitatea? Comisia Europeană și-a pus o întrebare necesară: cine va construi acele spitale stipulate dacă România primește banii, având în vedere faptul că până acum proiectele au rămas unele doar pe hârtie. Astfel, s-a decis înlocuirea acelor direcții din cadrul Ministerul Sănătății care nu au reușit să construiască spitale în 30 de ani, cu o agenție unică – ANDIS.

Aici ar trebui să regăsim doar profesioniști aduși împreună în jurul unei cauze și responsabilități comune: construcția de spitale din bani europeni. Firește însă, asta nu convine acum „aparatului” pesedist din cadrul MS. Oare de ce?”, s-a întrebat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial