3 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Avem o țară pentru care trebuie să muncim… iar PNL și PSD nu mai au voie să reprezinte o piatră de moară la gâtul României”

Deputatul Daniel Blaga – ”Avem o țară pentru care trebuie să muncim… iar PNL și PSD nu mai au voie să reprezinte o piatră de moară la gâtul României”

”Nu cu mult timp în urmă, PNL făcea un „scut” total în jurul (pe atunci) premierului Cîțu. În ciuda deciziilor aberante ale acestuia și-n pofida încălcărilor promisiunilor din Coaliția de Guvernare, PNL alegea să meargă până-n pânzele albe pentru „președintele lor”. Orice îndemn la rațiune a fost respins. Fiecare încercare de „coabitare” sfidată. Acționând de fiecare dată unilateral, dictatorial aproape, Cîțu și-a atins scopul: a forțat ieșirea de la guvernare a USR, un partid care a înțeles că spiritul democratic nu-l caracterizează nici cât negrul sub unghie pe ”Superman” al PNL.

🆘 Câteva luni mai târziu, același Partid Național Liberal își declara din nou loialitatea față de Florin Cîțu. Același discurs: „Președintele nostru, echipa câștigătoare”. Nicio urmă de îndoială. PNL a rămas la guvernare. Perioada a rămas complicată. Decizii esențiale de luat, o criză sanitară peste care s-a suprapus și una energetică. Pentru cei mai mulți, o perioadă în care pragmatismul și mai ales altruismul ar fi trebuit să domine. Nu și pentru PNL. Brusc, Cîțu nu numai că mai e „super, man” dar trebuie dat-dus. Zeci de organizații îl cer acum afară din conducerea partidului și amenință cu represalii în caz contrar. Alte certuri, același om în mijlocul lor. Într-o perioadă în care criza prețurilor și-a facturilor nu mai suportă amânare, Guvernul se bate pe ”zombie-ul politic” al României. Aș putea zice „v-am spus!” dar nu-i momentul. Zic doar atât: avem o țară pentru care trebuie să muncim… iar PNL și PSD nu mai au voie să reprezinte o piatră de moară la gâtul României. Pardon, o kryptonită…”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial