25 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Adevărul despre PNRR”

Deputatul Daniel Blaga: “Adevărul despre PNRR”

“Întâi au spus că nu se poate. Că n-are cum, că e imposibil. Mai apoi, au zis că nu vom fi capabili. Că-s prea multe ținte de atins, că nu suntem suficient de pregătiți. Acum, după ce am demonstrat contrariul, livrând cel mai mare proiect de țară din ultimii mulți ani, au spus că România o va duce mai rău de fapt, folosind în aceste zile 2 fake news-uri pur și simplu grosolane, pe care le voi demonta și eu, pe rând, cu ușurință, aici. Înainte de asta, aș spune totuși că PNRR-ul reprezintă cea mai mare șansă pe care țara noastră o are acum și că, deși succesul acestui proiect „atârnă” în special pe umerii fostului ministru USR Cristian Ghinea, PNRR nu a fost niciodată gândit drept un proiect politic, căci politicile publice de calitate ar trebui să fie idealul oricărui parlamentar…

Dar să revenim la cele două mari fake news-uri pe care, sub forma unor „fumigene”, vechile partide le aruncă în aceste zile: PNRR interzice încălzirea cu lemne:

În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) NU există nici măcar o singură dispoziție care să oblige autoritățile române în vreun fel să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023.

PNRR prevede limitarea pensiilor: Da, e adevărat, Comisia Europeană insistă ca fiecare Stat Membru să mizeze pe un proces rațional de creștere a pensiilor. Ce înseamnă asta? Înseamnă predictibilitate și, automat, creșteri progresive de salarii și pensii odată cu creșterea economică. Concret, mai puțin populism, mai puține promisiuni deșarte și mai mult profesionalism. Asta nu înseamnă însă că CE îți propune vreo clipă să pună bariere în calea oamenilor de rând. Dimpotrivă, PNRR chiar stipulează ca pensiile speciale să se alinieze la situația economică a unui stat. Simplu spus, ca cei aflați în poziții de putere să nu mai poată să se îmbogățească „pe spatele” oamenilor simpli pe care ar trebui să îi servească.

Simt că în zilele acestea, în care devine tot mai clar că PNRR nu poate fi „păcălit”, căci criteriile sale sunt extrem de clare iar nivelul de transparență unul cu care vechii politicieni nu-s obișnuiți, vom mai citi multe astfel de neadevăruri, pe filiera partidelor vechi, nemulțumite probabil de faptul că miliardele care vin în această perioadă în țară nu pot fi făcute nevăzute sau măcar „ciupite”. Îndemn actualul Executiv însă să pună cetățenii pe primul plan, căci șansa de care beneficiem acum e una istorică iar orice „mișmaș” ar putea să ne coste enorm, pe termen lung. Altfel, noi rămânem onești, transparenți și vigilenți. Așa cum e firesc”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial