vin. sept. 20th, 2024

Depozitul unde a izbucnit incendiul de proporţii de la Butimanu aparţine unei firme din Bucureşti.

În comuna Butimanu este un punct de lucru al societăţii respective care distrubuie materii prime chimice, încă din anul 1994.

“Depozitul este situat in localitatea Butimanu (DN1A, km 37, la jumatatea drumului dinspre Bucuresti spre Ploiesti) si consta in: 4 hale industriale (structura caramida+beton armat) insumand 4000 m² pentru stocarea de solide ambalate in saci sau lichide ambalate in butoaie, 3 module (cuve de retentie din beton armat) cu rezervoare de otel insumand 1200 m³ pentru stocarea de lichide, cladirea administrativa, cai de acces, platforme betonate pentru manevre/parcari auto; suprafata totala a depozitului 22400 m². 

In depozitul de materii prime ambalate nr. I cu o suprafata de aproximativ 900 m2 s-a delimitat si amenajat un spatiu cu o suprafata de  cca 180 m2 pentru depozitarea aditivilor pentru industria alimentara. Acest spatiu are pardoseala elastica pe baza de rasini, sistem de climatizare pentru a realiza ambientul cerut de aditivii alimentari si un termohigrometru pentru monitorizare a temperaturii si umiditatii. 

Totodata, in depozitul de materii prime ambalate nr. I este delimitata si o suprafata de cca. 360 m2 amenajata pentru produse care necesita temperaturi de depozitare peste 5 °C. Pentru produsele care cristalizeaza la temperaturi sub 20 °C, in cadrul acestei zone incalzite s-a delimitat o subzona de cca. 30 m2 in care produsele se mentin la temperaturi peste 20 °C”, conform oficialilor societăţii.

Produse distribuite – o gama larga de materii prime, produse chimice si sisteme pentru urmatoarele domenii industriale: prelucrare cauciuc, prelucrare PVC, lacuri/vopsele/diluanti, ceramica, farmaceutica, cosmetica, aditivi si materii prime pentru industria alimentara si pentru hrana animalelor, adezivi, detergenti/ degresanti/detartranti, pesticide, tipografie, textile-pielarie, foraj petrolier, materiale de constructie, tratarea apelor uzate, materiale electroizolante, materiale specifice sezonului de iarna.

Vă reamintim, depozitul de la Butimanu a fost cuprins de flăcări uriaşe, în jurul orei 4, iar de atunci pompierii luptă continuu să stingă incendiul.

A fost emis un mesaj RO-ALERT, din cauza pericolului.

Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu, este prezent la faţa locului încă de la scurt timp după ce s-a produs această situaţie de urgenţă.

Edilul a declarat pentru targovistenews.ro că nu sunt victime şi acordă sprijin celor de la faţa locului.