27 aprilie 2024

Depozitele de cereale şi brutăriile, în vizorul ANAF şi al IPJ Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_paineAcţiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

În perioada ianuarie-aprilie a.c., poliţiştii din Dâmboviţa, sub coordonarea de specialitate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat multiple acţiuni pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost constatate 17 infracţiuni, din care 16 de evaziune fiscală, ce au avut ca urmarea crearea unui prejudiciu estimat la peste 4.000.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.600 de lei şi confiscate bunuri în cuantum de 29.568 de lei.

Din totalul amenzilor, 62 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat atât producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Astfel, au fost verificate 8 depozite cerealiere, 3 unităţi de morărit şi peste 100 de agenţi economici şi mijloace de transport.

La acţiuni, au participat efective din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi .

De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial