29 martie 2024
Delegaţie din China, în vizită de lucru la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Delegaţie din China, în vizită de lucru la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

delegatie-china„Am avut bucuria să avem în vizită o delegație a Provinciei Guilin din Republica Chineză, condusă de domnul Zhang Xiaowu, viceprimar al administrației populare din Municipiul Guilin. Întâlnirea este o urmare a înțelegerii de cooperare încheiate între județul Dâmbovița și Regiunea Guangxi, înțelegere semnată la 24 februarie 2016 la Naning și a vizitei pe care am făcut-o pe 25 februarie 2016 la municipalitatea din Guilin.

Am prezentat județul Dâmbovița și ne-am exprimat intenția de colaborare, interesul pentru investiții ale investitorilor chinezi în județul Dâmbovița, interesul de colaborare în domeniul educației între Universitatea «Valahia» din Târgoviște și universitățile din Guilin, colaborare dintre administrația municipiului Târgoviște și municipalitatea din Guilin, precum și intenția de a găsi o relație de colaborare între orașul Pucioasa și o localitate din Guilin, Yangshuo.

S-a semnat o scrisoare de intenție propusă de partea chineză municipalității Târgoviște, în baza căreia se va semna o înțelegere de colaborare între cele două părți. Programul delegației chineze va continua cu o vizită în Parcul Industrial Moreni, o vizită la Universitatea «Valahia», o întâlnire cu Crucea Roșie Dâmbovița, iar  programul are în vedere cunoașterea municipiului Târgoviște și o vizită la Palatul Potlogi.

Îi mulțumesc domnului viceprimar pentru pasul concret pe care l-a făcut în punerea în aplicare a înțelegerii de colaborare încheiate la începutul anului, precum și pentru invitația pe care ne-a făcut-o de a vizita anul viitor Guilin, ocazie cu care se vor semna înțelegerile de cooperare”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

„Vă mulțumesc pentru primirea făcută, pentru că am stabilit legături și am stabilit cu municipiul Târgoviște o intenție de colaborare. În acel document am precizat că dorim relații de colaborare în domeniul turismului, în domeniul comercial și industrial. Am venit și cu o scrisoare de intenție de înfrățire între Pucioasa și un oraș din Guilin.

Pentru că ambele orașe sunt foarte bine dezvoltate în domeniul turismului, vom căuta în viitor să se producă o colaborare în domeniul investițiilor. Vom stabili legături și împreună cu Universitatea din Târgoviște. Vom vizita Universitatea și, în funcție de ceea ce vom vedea, vom stabili domeniile în care universitățile din Guilin pot colabora cu Universitatea din Târgoviște.

Am venit pentru prima oară aici, dar faptul că am discutat și am semnat trei acte importante înseamnă că avem un rezultat foarte bun. Lansez o nouă invitație primarilor și președintelui Consiliului Județean de a veni anul viitor să viziteze Guilin, la sărbătoarea turistică pe care o avem în luna octombrie sau în oricare lună a anului.

Vă muluțumesc în numele Guilin-ului pentru primirea făcută”, a precizat Zhang Xiaowu, viceprimar al Administrației Populare din Municipiul Guilin.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial