„Dacă la o Organizaţie cu 30.000 de membrii ai doar 10 candidaţi locali, asta ne arată că nu există apetenţă pentru aceste posturi. Vă spun şi de ce. Din cauza faptului că Parlamentul este privit foarte prost de majoritatea populaţiei, dacă întemeiat sau neîntemeiat este mai puţin important, şi că este o instituţie care nu se bucură de încredere.
În al doilea rând, pentru că parlamentarii au ajuns să fie priviţi ca nişte paria ai societăţii, este rezultatul îndelungii politici promovate şi de Traian Băsescu, dar şi de o parte a presei, de a murdări tot timpul o instituţie fundamentală a democraţiei. Sunt şi cauze care ţin de parlamentari, dar a existat şi o acţiune deliberată de punere între paranteze a Parlamentului.
În al treilea rând, pentru că sunt foarte multe situaţii de incompatibilitate, conflict de interese, în care poţi să fi introdus în calitate de parlamentar şi, în al patrulea rând, pentru că riscul de a-ţi pierde controlul propriilor activităţi, afaceri, este maxim. Toţi parlamentarii pe care îi cunosc eu şi care au avut afaceri, dacă nu au avut o echipă foarte solidă şi, de regulă, pe cineva din familie care să gestioneze aceste afaceri, şi le-au distrus.
De ce nu au mai candidat unii dintre parlamentarii actuali? Domnul Calcan mi-a spus că are trei mandate de parlamentar, s-a lămurit şi ce poate face şi ce nu poate face şi se va ocupa foarte serios de activităţile turistice şi îl interesează foarte mult zona Moroieni-Padina-Peştera, unde are o afacere turistică şi intenţionează să o dezvolte în continuare la un nivel foarte bun. Zisu Stanciu, la fel, afaceri.
Al treilea este Ionuţ Săvoiu, mi-a spus că nu a fost niciodată mai jos cu veniturile ca în această perioadă cât a fost parlamentar, a văzut că sunt oportunităţi de afaceri foarte bune pe zona de cadastru şi publicitate imobiliară, se pricepe la acest domeniu, sunt oportunităţi pe fonduri europene, proiecte europene pe care le poate pregăti şi urmări şi a decis să îşi dedice timpul activităţilor profesionale.
De ce candidez eu? Diferenţa dintre mine şi ceilalţi este că eu nu am o afacere, în afară de un cabinet de avocatură care a fost suspendat în anul 2012.
În al doilea rând, eu sunt mai angrenat în politică şi fac politică şi cu dedicaţie şi, zic eu, cu suficient de multă pricepere.
În al treilea rând, pentru că sunt suficient de ambiţios ca să-mi propun, din poziţia de parlamentar, să aduc un plus pentru judeţul Dâmboviţa, pentru că nu voi fi o maşină de vot, voi fi un parlamentar activ, voi fi un parlamentar implicat şi vă asigur că voi urmări câteva proiecte fundamentale pentru judeţ din poziţia de parlamentar şi, sper eu, nu chiar un parlamentar de rând.
Mă interesează drumurile pe patru benzi, ştiţi că asta este durerea judeţului Dâmboviţa, Bâldana-Târgovişte, Bâldana-Titu-Găeşti.
Mă interesează să facem Complexul Sportiv, mă interesează să promovez un Program Naţional pentru dezvoltarea staţiunilor turistice existente şi înfiinţarea de staţiuni turistice noi, vreau să promovez un Program Naţional de susţinere a industriei de apărare şi vreau să mă preocup foarte serios de proiectele care ţin de regularizarea râurilor şi rezolvarea problemelor create de inundaţii, cum ar fi proiectul de la Titu-Odobeşti, acolo unde este o zonă cu inundaţii masive.
Dinainte de 1990 tot încearcă să rezolve cineva problema şi nu s-a reuşit până astăzi. Deci nu mă duc în Parlament spectator, ştiu bine ce am de făcut”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.