3 mai 2024
De ce au intervenit pompierii dâmboviţeni pe Autostrada Bucureşti – Piteşti! Traficul a fost paralizat!

De ce au intervenit pompierii dâmboviţeni pe Autostrada Bucureşti – Piteşti! Traficul a fost paralizat!

vege1Trei echipaje cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă (două de la Garda Potlogi și unul de la Detașamentul Titu) au intervenit începînd cu ora 14:00, pe autostrada A1 – km.53, pe raza localității Corbii Mari, pentru stingerea unui incendiu de vegetație.

După mai bine de două ore de luptă cu flăcările pompierii dâmbovițeni au lichidat incendiul. A fost o intervenție dificilă, atât din cauza vântului care propaga rapid flăcările, cât și a suprafeței mari (cca.20ha), pe care se manifestau mai multe focare de incendiu.

Din cauza fumului care a inundat autostrada circulația rutieră a fost deviată de echipaje ale Poliției autostrăzii.

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR !

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită sau pe timp de vânt arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă!

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial