3 mai 2024

De ce ai văzut atâţia poliţişti pe drumurile din judeţ!

poliPolițiștii de la rutieră actionează zilnic pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier

În perioada 02-07 noiembrie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat în permanență pentru depistarea și sancționarea abaterilor săvârșite de participanții la traficul rutier, astfel deplasările pe drumurile publice să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pe parcursul acestor zile, polițiștii au constatat 22 de infracțiuni și au aplicat 1.178 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 245 au fost indisciplina pietonală, 44 pentru nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 43 pentru încălcarea normelor rutiere de către căruțași.

Pentru un trafic rutier sigur în condiții de ploaie sau ceață, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, astfel încât orice manevră să fie efectuată în siguranță !

Pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire, și după caz, pe cele de ceață!

Pietonilor, le recomandăm să traverseze strada prin locuri permise, să asigure temeinic, iar pe vreme rea sau pe întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial