28 aprilie 2024

De ce ai văzut atâta poliţie pe drumurile din Dâmboviţa!

rutiAcţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră din Dâmbovița, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele au controlat 293 de autovehicule pentru a verifica, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 201 sancţiuni contravenţionale, au reținut un permis de conducere și au retras 26 de certificate de înmatriculare.

Astfel, au fost aplicate 3 amenzi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 10 pentru defecţiuni la sistemul de rulare, 3 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare și 43 pentru alte defecțiuni.

Totodată, au fost aplicate 142 de amenzi pentru alte abateri la regimul rutier.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, poliţia rutieră vă recomandă:

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!

Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Drum bun!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial