1 mai 2024
De ce a fost atacat de urs ciobanul din Moroeni

De ce a fost atacat de urs ciobanul din Moroeni

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost atacat de un urs, la o stână de pe raza comunei Moroeni.

Echipajele de intervenție spun că omul a suferit răni la picior, gambă și coapse, după ce a sărit să își apere taurul din ghearele animalului sălbatic.

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga împreună cu salvamontiștii dâmbovițeni, au intervenit, în urma unui apel pe 112, pentru a acorda sprijin unei persoane atacate de un animal sălbatic.

Ajunși în zona Podul cu Flori din Munții Bucegi, jandarmii montani și salvamontiștii de la Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa l-au găsit pe bărbatul rănit la o stână aflată în Zănoaga. 

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, era conștient, cooperant și le-a explicat salvatorilor montani că ursul i-a atacat un taur de la stână, iar acesta, încercând să-l scape din ghearele animalului sălbatic, a fost atacat la rândul său.

Acestuia i s-au aplicat măsurile de prim-ajutor, deoarece prezenta răni la piciorul stâng, în zona gambei și a coapsei. Ulterior bărbatul a fost condus în condiții de siguranță până la Cabana Podul cu Flori, de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD din cadrul ISU Dâmbovița și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații medicale suplimentare. 

Turiștii aflați în situații de pericol în zona de responsabilitate din Bucegii dâmbovițeni pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita cu încredere ajutorul jandarmilor montani”, precizează Jandarmeria Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial