24 aprilie 2024
„De 8 Martie,  la Centrul de Reeducare Găeşti-  Invitaţie la o floare ”

„De 8 Martie, la Centrul de Reeducare Găeşti- Invitaţie la o floare ”

Ieri, 7 Martie, grupul artistic al Centrului de Reeducare Găeşti, format din 10 minori, băieţi şi fete, a prezentat un spectacol de muzică, poezie şi teatru femeilor deţinute de la Peniteciarul Târgşor, între orele 10.00-11.00, iar la întoarcere şi personalului feminin al instituţiei. Cu acest prilej, minorii au oferit deţinutelor, femeilor din centru şi minorelor custodiate, mărţişoare şi felicitări, confecţionate în cadrul atelierelor ocupaţionale. Ei au fost sprijiniţi de personalul de educaţie să trimită câte o felicitare şi acasă la mamele, bunicile şi surorilor lor.

Astăzi, 8 martie, cei 10 minori au prezentat spectacolul şi la Căminul de bătrâni din satul Jugureni, comuna Ulieşti, unde, de asemenea, au oferit mărţişoare bătrânelor de aici, iar preotul capelan al centrului, care a însoţit grupul, a adus o vorbă bună pentru fiecare asistat.

Pentru perioada 06-09.03., în holul Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” a oraşului a fost amenajată o expoziţie cu lucrări artizanale, de pictură şi împletituri, realizate de minori în cadrul activităţilor de educaţie. Duminică, 11 martie, a fost planificată o excursie la Complexul Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte şi la Mânăstirea Viforâta, cu participarea a 12 minore.

Această paletă variată cu activităţi educative, în care au fost implicaţi minorii, se circumscrie proiectului „Invitaţie la o floare!”, lansat în data de 22 februarie, de către Direcţia Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu scopul creării şi promovării unui cadru informal pentru sărbătorirea Zilei de 8 Martie în rândul minorilor şi tinerilor din sistemul penitenciar. Scopul activităţilor, ca de fiecare dată, fiind dezvoltarea personală şi facilitarea procesului de reinserţie socială a acestora.

Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent şef Florin ISPAS, telefon 0245/710.254, tel.mobil 0723/ 21.80.47, e-mail: florin.ispas@anp.gov.ro

Comisar sef Gheorghe ANGHEL

DIRECTOR

CENTRUL DE REEDUCARE GAESTI

Întocmit,

Agent şef Florin ISPAS

Purtător de cuvânt

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial