22 aprilie 2024
Dați abrogare, renovăm penitenciare! – o inițiativă de susținere a deblocării situației actuale, realizată de Patru Mâini

Dați abrogare, renovăm penitenciare! – o inițiativă de susținere a deblocării situației actuale, realizată de Patru Mâini

dati_abrogareDați abrogare, renovăm penitenciare!
o ini
țiativă de susținere a deblocării situației actuale, realizată de Patru Mâini.

Ca urmare a protestelor masive din ultimele două săptămâni, generate de răspunsul Guvernului la raportul CEDO privind situația penitenciarelor din România, compania Patru Mâini se alătură eforturilor de a convinge Guvernul să abroge Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală.

Propunerea producătorului de materiale de construcții este simplă dacă Guvernul va abroga OUG din proprie inițiativă înainte de termenul limită de pe 11 februarie, compania Patru Mâini, producător de materiale de construcții, este dispusă să ofere materialele necesare din propriul portofoliu (adezivi, chituri, gleturi, tinci, mortare, șape, tencuieli și grunduri) pentru renovarea penitenciarelor existente la ora actuală în România, 44 la număr (în funcție de necesarul fiecărui spațiu), sau pentru construcția de noi penitenciare. Pentru a pune presiune pe Guvern, cu fiecare zi care se scurge până la termenul limită până la intrarea în vigoare a Ordonanței, compania va renova un număr proporțional mai mic din totalul penitenciarelor, astfel în ziua 3 a perioadei de grație, numărul total de penitenciare care pot beneficia de oferta companiei este de 44, în ziua 4, de 38 ș.a.m.d până la 6 penitenciare dacă OUG este anulată pe maximum 10 februarie.

Această inițiativă stă sub îndemnul “Dați abrogare, renovăm penitenciare!” și are drept rol îmbunătățirea condițiilor de detenție, un punct important în lista de nereguli semnalate de CEDO și consolidarea tuturor formelor de ajutor într-o societate democratică. Patru Mâini desfășoară deja de 4 ani o campanie susținută de renovare a spațiilor destinate copiilor din întreaga țară (aproximativ 100 de grădinițe, școli, spitale până în acest moment), în cadrul căreia oricine cumpără un produs Primus de la Patru Mâini contribuie automat la renovarea unui astfel de spațiu din propria comunitate. Având însă în vedere contextul actual, Patru Mâini a considerat necesar ca fondurile, eforturile și materialele să fie direcționate penitenciarelor, pentru deblocarea situației din acest moment și pentru un grad mai mare de umanitate demonstrată celor care rezidă acolo.

În cazul în care Guvernul României nu va anula OUG din data de 31 ianuarie, Patru Mâini va continua cu acțiunile de renovare a spațiilor destinate copiilor și va încuraja în continuare meșterii cinstiți care susțin o evoluție sănătoasă a României.

Cei care consideră că vor să se alăture acţiunii “Dați abrogare, renovăm penitenciare!”, pot să distribuie mesajele în media socială, pot deveni voluntari sau, în cazul companiilor, se pot alătura demersului.

Pentru mai multe detalii despre inițiativă și despre cum poate fi susținută pe cont propriu sau alături de alte companii vizitați http://patrumaini.ro/renovampenitenciare/

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial