24 aprilie 2024
Dărmăneşti – Mal consolidat cu deşeuri. De ce sunt supăraţi localnicii

Dărmăneşti – Mal consolidat cu deşeuri. De ce sunt supăraţi localnicii

Locuitorii comunei Dărmănești, din județul Dâmbovița, au fost indignați de “consolidarea” cu deșeuri a malului unui pârâu din zonă care a erodat malurile.

Primăria susţine că foloseşte deşeuri din beton, de care oricum trebuie să scape, dar localnicii spun că odată cu ele au venit şi cantităţi mari de deşeuri menajere, care poluează grav zona.

În ultima vreme, mai multe gospodării și terenuri agricole din satul Mărginenii de Sus au fost inundate. Malul pârâului a fost erodat din cauza debitului mare de apă. Acum, edilii încearcă să oprească fenomenul cu deşeuri din beton.

Ion Gheorghe Boulescu, viceprimar comuna Dărmăneşti: ,,Am stabilit să refacem o parte din malul care a fost luat de pârâul Proviţa, în două zone, la jumătatea satului şi în partea de nord. Şi acum, direcţionăm pe toată lumea care are asemenea deşeuri, să le aducă în zonele acestea, unde noi ne ridicăm la nivelul aproximativ care a fost”.

Unii consilieri locali spun că nu se folosesc doar deşeuri din beton.

Costin Dumitrache, consilier local: ”Un depozit ilegal de deşeuri menajere, deşeuri din construcţii, care funcţionează de mai mult timp pe albia Proviței. Am sesizat de mai multe ori acest lucru, măsuri nu s-au luat, iar situaţia se agravează”.

Dragoş Popescu senator, membru în Comisia de Mediu: “E o poluare continuă şi total dăunătoare mediului. Este obligaţia primăriei să cureţe aceste zone, să le ecologizeze, să le elimine în mod legal. Li se pare mai ieftin să astupe gunoaiele decât să le ducă să elimine în mod corect”.

Cei care locuiesc în zonă spun că au ajuns la disperare.

Localnic: “Oamenii sunt inconştienţi şi nu îi interesează de frumuseţea naturii. Sunt nepăsători. Ne chinuim să facem curăţenie, doar că la două zile ei tot aduc. Nu ştim ce să mai facem. Am încercat să fac curăţenie eu, dar a doua zi aceeaşi problemă. Vin oamenii noaptea, la 2, 3, 4 dimineaţa şi aduc gunoaie”.

Cazul a intrat şi în atenţia comisarilor de la Gardă de mediu. Aceştia încearcă să îi identifice pe cei care au aruncat gunoaiele acolo. Dacă zona nu va fi curăţată, resposabilii riscă o amendă de 15 mii de lei.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial