11 mai 2024

Dâmboviţeni pe trei cărări… LA VOLAN!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolCercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

În noaptea de 27/28 martie a.c., poliţişţii din Dâmboviţa au depistat doi bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de 0.47, respectiv 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, alţi doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, după ce au fost depistaţi de poliţişti conducând autoturisme pe raza judeţului, deşi nu aveau acest drept.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autoturismului era expirată din luna ianuarie a.c.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial