20 aprilie 2024

Dâmboviţa – ZILE DE FOC! Date de ultimă oră de la meteorologi!

www.mariusbuga.ro_images_caniculaATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN

Intervalul: 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie

Fenomene vizate: caniculă persistentă, disconfort termic accentuat

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi şi valori de 36…37 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

     Notă: Îndeosebi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi mai ales în timpul după-amiezelor vor fi averse posibil torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Au fost informate toate instituțiile cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență apărute pe perioada sezonului estival în vederea respectării măsurilor cuprinse în ”Planul de măsuri privind combaterea efectelor caniculei pe perioada sezonului estival 2016”.

Serviciile publice deconcentrate de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr. 436/2001.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

22.06.2016

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial